rss
twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Kırım Tatarlarının Sorunları Polonya’da Anlatılacak

Komünist dönemde yeraltı mücadelesi veren Solidarnost teşkilatının doğu kolunun eski üyelerinden Peter Hlebowicz, 18 Ocakta Polonya’nın başkenti Varşova’da basın toplantısı düzenleyerek Kırım Tatarlarının Kırım’daki sorunları hakkında bilgi verecek.

Hlebowicz, Rusya yanlısı teşkilatların son dönemlerde Kırım Tatarlarına karşıtı provokasyonları sıklaştırması nedeniyle basın toplantısı düzenleme gereği duyduğunu açıkladı.

Hlebowicz, 1 Ocak 2013 tarihinde “Kırım’da Provokasyonlara Hayır! Kosova’daki Kanlı Trajedisinin Tekrarlanmasına İzin Vermeyelim!” eylemini başlatmıştı. Eyleme katılan Polonyalı insan hakları savunucuları ve Komünist karşıtları, Kırım’da Rusya kökenli provokasyonlara son verilmesi talebi ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Ukrayna Parlamentosu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatına üye olan ülkelere bir bildiri gönderdi. Bildiriyi 200’e yakın Polonyalı ve uluslararası sivil toplum aktivisti imzaladı. İmza toplama kampanyası devam ediyor.

Polonya’nın eski İçişleri Bakanı Jadwiga Chmielewska basın toplantısına başkanlık yapacak. Basın toplantısına Kırım Tatar Milli Meclisi Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Ali Hamzin katılacak.

0 yorum: