rss
twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Sürgünden Dönenlere 390 Bin Dolar Ayrıldı

Kırım Parlamentosunun bugün kabul ettiği Kırım bütçesinde sürgünden dönen vatandaşları için 3 milyon 150 bin grivna (yaklaşık 390 bin dolar) ayrıldı.

Kırım Parlamentosu Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Daimi Komisyonu Başkanı Remzi İlyasov, QHA’ya yaptığı açıklamada, söz konusu bütçenin sosyal ve kültürel faaliyetler için ayrıldığını söyledi. Genel inşaat ve iskân için ise para ayrılmadı.

Remzi İlyasov, 2013 yılında sürgünden dönen Kırım Tatarları ve diğer halkların mensuplarının iskânı için 50 milyon grivnası Ukrayna Devlet Bütçesinden ve 23 milyon grivnası Kırım Bütçesinden olmak üzere toplam 73 milyon grivnanın ayrılması planlandığını söyledi. Bunun yerine 2013 Ukrayna Devlet Bütçesinde sürgünden dönen vatandaşların ihtiyaçlarına 10 milyon 928 bin grivna ayrıldı. Bu paradan 5 milyon grivnanın cari giderlerde, geri kalan kısmının sosyal ve kültürel etkinliklerde kullanılması planlanıyor.

Remzi İlyasov, “Kırım Bütçesine değişiklik yapıldığı zaman ek para ayrılabilir. Ek olarak ayrılacak para, sürgünden dönenlerin yoğun olarak yaşadığı yerleşim bölgelerinde su dağıtım ve elektrik ağının inşaatıyla tamir çalışmalarında kullanılacak.” dedi.

0 yorum: