rss
twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

BAF: ''Öldürülen Türklerin adları sokaklara verilsin''

BAF: ''Öldürülen Türklerin adları sokaklara verilsin''

Sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu, (BAF) totaliter komünist iktidar döneminde Bulgaristan’daki Türklere karşı uygulanan asimilasyon politikası sırasında baskılara karşı geldikleri için öldürülenlerin isimleri sokak adı olarak konulmasını istiyor.


Ajansbg'nin haberine göre, BAF Başkanı Sezgin Mümin, Kırcaali iline bağlı Kirkovo ve Mestanlı ilçelerinin belediye başkanlarına birer mektup göndererek, zorla isim değiştirme sırasında komünist rejimin askerleri tarafından öldürülen Türklerin anısına sokak isimlerinin onların adlarını taşımasını talep etti.

1984 yılında başlatılan silah zoruyla isim değiştirme sırasında baskılara karşı geldikleri için iki ilçede öldürülen 11 Türkün adının sokaklara verilmesini talep eden BAF’ın mektubunda ‘isimlerini, dinini, Türklüğünü ve insanlık onurunu çiğnetmemek için hayatlarını verenlerin anısını yaşatmak istiyoruz’ deniliyor.

Mümin, "Evet, her yıl şehitlerimizi anma toplantıları düzenliyoruz, iyi de yapıyoruz ama neden hayatlarını verdikleri yerleşim yerlerinde onların adına sokak isimleri olmasın." diye sordu.

0 yorum: