rss
twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Osmaniye ve Tiszavasvári Kardeş Şehir Oldu

Osmaniye'de bulunan Macar Heyeti Vali Celalettin Cerrah'ı makamında ziyaret etti.
Osmaniye Belediyesi ve Macaristan'ın Tiszavasvári Belediyesi arasında "Kardeş Şehir Protokolü" imzalandı. Kardeş şehir protokolu Osmaniye ve Tiszavasvári şehirlerinin belediye başkanları tarafından imza altına alındı.
Macar Milletvekili ve Türk-Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Tamas Hegedüs, Tiszavasvari Belediye Başkanı Erik Flöp ve Andras Szentmihaly’den oluşan heyete Vali Celalettin Cerrah’ı makamında ziyaretleri sırasında, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara eşlik etti. Ziyaret sırasında konuşan Türk-Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Tamas Hegedüs, Osmaniye’yi ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını kaydederek, “Türk-Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak Türkiye ve Macaristan arasındaki her türlü irtibatı sağlamaya çalışmak benim için büyük ve onurlu bir görevdir. Türk ve Macar toplumları, köklerinin aynı yere dayanması sebebiyle, sadece dost değil, kardeş ve akrabadırlar.”diye konuştu. Türkiye’nin ekonomik ve siyasi başarısının kendilerine örnek teşkil ettiğini de ifade eden Tamas Hegedüs, dünya düzenin yeniden oluşmakta olduğunu, Türkiye’nin bu noktada anahtar durumunda olduğunu kaydetti.
Vali Cerrah ise, Macar misafirleri Osmaniye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Geçmişlerini unutmayan milletler, er ya da geç belli bir noktada birleşeceklerdir. Türklerin kökeni Asya’dan gelmektedir. Tarihte Asya’dan kopan Türklerin bir kolu Karadeniz’in kuzeyinden, Kırım üzerinden Avrupa’ya yerleşmiş, bir kısmı ise Anadolu’ya gelip Selçuklu İmparatorluğu’nu kurmuştur. Türk ve Macar toplumları aynı kökten gelmektedir. Bu yüzden kardeş ve akrabayız.”diye konuştu.

Tiszavasvari Belediye Başkanı Erik Flöp ise Osmaniye’de bulunmaktan ve Belediye Başkanı olduğu Tiszavasvari kenti ile Osmaniye’nin kardeş şehir olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, kendilerini Osmaniye’de kardeşçe, dostça ağırlayan Vali Cerrah ve Belediye Başkanı Kara’ya teşekkür etti. Belediye Başkanı Flöp ayrıca Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan terör olayı nedeniyle şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı için çok üzgün olduklarını ifade ederek tüm Osmaniye halkına başsağlığı dileklerini iletti. Belediye Başkanı Erik Flöp ülkede kısa zamanda barış ve huzurun hâkim olmasını diledi.
Ziyaretin sonunda Macar Milletvekili ve Türk-Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Tamas Hegedüs, Tiszavasvari Belediye Başkanı Erik Flöp Vali Celalettin Cerrah’a ülkelerini temsil eden çeşitli hediyeler verdiler. Vali Cerrah ise misafirlerine Osmaniye Valiliği şiltinin yanı sıra Beymail Osmaniye yer fıstığı ürünleri, zeytinyağı ve zeytinyağlı sabun hediye etti. Ürünler hakkında konuklarına bilgi veren Vali Cerrah, “Macar kardeşlerimizin bizi hiçbir zaman unutmayacaklarını biliyorum çünkü kardeşler birbirini asla unutmazlar.”dedi.

0 yorum: