rss
twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Kaşgar'da 7 İşgalci Çinli Öldürüldü



Çin'in işgal ve abluka altında tuttuğu D. Türkistan Cumhuriyeti'nde olaylar devam ediyor. Kaşgar şehrinde dün meydana gelen olaylarda en az 7 işgalci Çinli öldürülürken Olaylarda 27 Çinli caninin yaralandığı gelen haberler arasında.

Yerel halkı dünyadan tecrit edilerek yeryüzündeki en görülmedik işkencelerle, zulüm ve soykırıma maruz kalan Doğu Türkistan'da, Kızıl Çin devletinden umudunu kesen halk şiddet'e başvurmaya devam ediyor. Daha 18 Temmuz'da Hoten vilayet merkezindeki bir Çin karakolunu basarak Uygurlar'ın asla kabul etmediği beşyıldızlı kızmızı bez parçasını indirerek yerine Doğu Türkistan Devleti'nin resmi bayrağı olan Ayyıldızlı şanlı Mavi bayrağını asarak şehadet şerbetini içen göstericilerin ardından dün Kaşgar vilayetinde meydana gelen saldırı olayı bu ay içerisindeki ikinci vak'a olması bakımından önem arzediyor.

Dün yerel saatle 23.45'te (Türkiye Saatiyle 18.45) iki Uygur direnişci, işgalci Kızıl Çinliler'in yoğun yaşadığı lezzetli Yemekler Sokağı girişindeki kırmızı ışıkta bekleyen Çinli kamyonet şöfürünü öldürdükten sonra kamyoneti Çinli kalabalığın üzerine sürdü ve arabadan inerek etrafta bulunan içkili sarhoş Çinlilerin üzerine rasgele bıçak darbesi indirdiği belirtildi. Olay sırasında 7 Çinli öldürülürken saldırı başlatan bir Uygur da yaşamını yitirdi. Görgü tanıklarının ifadesine göre 27 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, yaralılardan kaçının Uygur, kaçının ise Çinli olduğu henüz netlik kazanmadı. Saldırı yaptığı iddia edilen bir Uygur İşgalci, Çin polislerince olay yerinde tutuklandı. Saldırı olayının neden meydana geldiği araştırılırken uzmanlara göre bu her an patlamaya hazır mayın tarlasına benzeyen ama narkoz etkisinden henüz uyanamayan yerel halkın bir kıvılcımla topyekün ayaklanabileceğinin bir işareti olduğu ifade ediliyor. Çılgına dönen işgalci Çin hükümeti Kaşgar'a giriş çıkışları kapatırken ev - ev baskınlar düzenleyerek binlerce kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.
Uygur Haber Ajansı (Kaşgar)

0 yorum: