rss
twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Stephen Hawking: Dünya Dışı Varlıklar



Stephen Hawking: " Eğer uzaylılar bizi ziyaret ederse, bence netice yerliler için sonucu hiç de iyi olmayan Kristof Kolomb'un Amerika'yı keşfini andıracak."

Dünya Dışı Varlıklar konusuyla ilgili insanların dillerinden düşürmedikleri bazı şeyler var. Bunlardan en yaygın olanı dünya dışı varlıkların barışçıl oldukları ve insanlığa faydalı olacaklarıdır. Bunu hemen hemen tüm Msn gruplarında ve Facebook sayfalarında görebilirsiniz. Tabi bu söylediklerinin doğruluğunu ispatlayacak kesin bir kanıtları veya belirtileri yok. İki ihtimalimiz var. Ya dünya dışı varlıklar anlatıldıkları gibi iyi, faydalı canlılar ya da bunun tam aksi zararlı, sömürgeci canlılar. Biz tarihten ayrı milletlerin karşı karşıya geldiklerinde sorunlarını barışçıl yöntemlerle halletmediklerini çok iyi biliyoruz. Dünya dışı varlıklara karşı çok iyimser olan arkadaşlara bir örnek verelim. 15 ve 16 yy'da 5000 korsanın 5 milyon İnka ve Maya'yı katledişini hatırlayınız. İnka ve Mayaların neden savunma yapmadıklarını düşünün. O dönem Maya ve İnka yazıtlarıda bir efsaneden söz ediliyor. Kısaca "Buraya ait olmayan yabancılar bu bölgeye gelecekler ve bu yabancılar bölgelerine ışık saçacaklar.'' Hatta ilk karşılaşmalarında Maya ve İnkaların bu sebeple İspanyol ve Portekiz denizcilerini hediyeler ve mücevherlerle karşılamışlardır. Merak edenler dönemin portrelerini inceleyebilirler. İspanyol ve Portekiz denizcilerine "Güneşin Çocukları" demişlerdir. Sonuç olarak Maya ve Inkalar bağnaz düşüncelerinin bedelini tarihin en orantısız, en vahşi katliamlarına uğrayarak ödemişlerdir.

Malesef düzen savaş üzerine kurulmuştur, siz ne kadar barışçıl olursanız olun, karşınızdakinin (Dünya dışı varlık veya başka bir etnik döküntü) niyeti savaşsa ağzınızdan sevgi kelimesini atıp tedbirler almalısınız.

0 yorum: