rss
twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun



19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı bütün Türklere kutlu olsun!

Bilen bilir. 19 sayısı, Türkler için önemlidir. Kur’an’da da 19 rakamının ayrı bir yeri vardır. Ve tabi ki Mustafa Kemal Atatürk’ün de hayatında önemli bir yeri vardır! 19 Mayıs’ta Samsun’da, bütün dünya güneşin yeniden doğudan doğması için hala ümit olduğunu gördü.

Gündüzleri karanlığı ile kaplayan zalim batıya, kafa tutabilecek ve gelecekte yalnız kendi Milletine değil aynı zamanda bütün ezilen toplumlar için de önemli kapılar açacak liderlerin olduğunu gördü.

Bir Milletin, yeni rehberini, rehber Bozkurdunu nasıl beklediğine, O eşsiz liderin etrafında toplanıp can kulağı ile dinlemesine şahit oldu.

O gün Mustafa Kemal’i can kulağı ile dinleyenlerin, yeri geldiğinde tek bir emir ile “ Ya istiklal! Ya ölüm! “ diyerek canını vermeye hazır olduğunu gördü!

Kürşadların, Fatihlerin, Atillaların, Timurların torunlarının 72 Millete “ Yeniden geliyorum! “ dediğini duydu!

Sonra…

Güneş doğudan doğup batının karanlığını yok etti! Türk Milleti, yeniden dünyaya kafa tutabilecek konuma gelmeye başladı! Yaptığı büyük yenilikleri ile, Türk Milletini yeniden dirilten Atatürk, rehber olup Bozkurtlaştı! Kurtuluş Savaşında “ Ya istiklal! Ya ölüm! “ diyenler, şehit olup istiklalini kazandı!

Atatürk ve dedelerimiz, büyük işler başardılar.

Gagauzya’dan, Doğu Türkistan’dan, Orta Asya’dan, Azerbaycan’dan nice soydaşlarımız gelip savaşımız da soydaşlarının yanında yer aldılar.

Şimdi biz Türk gençlerine düşen tek şey, Türklüğümüze sahip çıkmak.

Biliyorum. Aşağılık kompleksine kapılıp Türk olan her değere karşı çıkıp, başka Milletleri destekleyen gençlerimiz var. Ama bu onların değil, onlara bu korkuyu kasten salan aciz idarecilerin suçudur!

“Dilde birlik, İşte birlik, Fikirde birlik, Sağlanırsa o zaman kurulur dirlik!“ diyoruz hep. Bir olalım. Bize saldıranlara, “ Türk’üm ve düşmanım sana! Kalsam da bir kişi! “ diyelim!

Aynı dili konuşuyoruz. Aynı duyguyu paylaşıyoruz. Türk Milletinin yeniden rahatlığa ve tabi ki dünyayı yönetmesine ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Soydaşlarımız ile tek çatı altında toplanmak istiyoruz. Türkçe konuşalım diyoruz. Türkçe düşünelim diyoruz.

O halde kendi içimiz de bile özü “birlik“ olan bir Millet olarak bölünmeyelim. Yarın bizim günümüzdür. Birlik günümüzdür. Düşmanlarımıza cevap verme günümüzdür. Kutlu günümüzdür. Haksızlığa uğramış bütün Türklere bağımsızlık umudu için kapının açıldığı gündür.

O halde Milletimiz var olsun! 19 Mayıs kutlu olsun!

Yusufhan Güzelsoy

0 yorum: