rss
twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Rusya: Bize Din Adamı Yetiştirin

Patrik Kiril'in ardından Türkiye'ye gelecek Rusya başbakanı Putin 20 milyon müslümanın yaşadığı ülkeleri için İslam konusunda kitap ve belge desteği isteyecekmiş.

Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’yle egemenlik çekişmesi içerisinde olan Rus Ortodoks Kilisesi'nin ikinci adamı Metropolit Kiril bugün Türkiye'ye geliyor. İstanbul’da Patrik Bartholomeus ile ilk defa bir araya gelecek olan Patrik Kiril, ardından Ankara’ya geçecek. Başbakan ve Kültür Bakanı ile görüşecek Metropolit Kiril Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nu da ziyaret edecek. Metropolit Kiril'in Ankara'daki en önemli gündemi 20 milyon Müslüman’ın bulunduğu Rusya’da, İslam konusunda ders veren üniversite öğretim üyelerinin Türkiye’de eğitim görmesi." olacak. Bu konuda önceden imzalanan anlaşmayla Moskova İslam Üniversitesi’ne kitap ve belge desteği verilmesi kararlaştırılmış, din eğitimine müdahale etmek isteyen bazı ülkelerin politikalarının önüne geçilmesi öngörülmüştü.

Putin Ağustosta Gelecek

Bu arada Rusya Başbakanı Vladimir Putin de, Haziran ayında yapılması planlanan ziyaretini 6 Ağustos tarihinde gerçekleştirecek. Putin’in ziyaretinde ekonomik ilişkilerin ön plana çıkacağı, ancak Patrik Kiril’in taleplerini de gündeme getirmesi bekleniyor.

0 yorum: