rss
twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Frankfurter Allgemeine: Yunanistan Kurtulur mu?



Alman turist ""Gertrud o kadar memnunum ki, Türkler Yunanlıları kurtardı ve paramız da bize kaldı" diyor.

Ganire Paşayeva Ermeni Vekilini Susturuyor



Facebook'ta Ganire Paşayeva'ya hayran olduğumda, bir arkadaşım nedenini sormuştu. Yukarıda yayınladığım video Ganire Paşayeva'ya neden hayran olmadığımı gösterecektir. Ganire Paşayeva'da Sabiha Gökçen, Nene Hatun, Şerife Bacı gibi şerefli Türk kadınlarını görüyorum.

Firefox 4 - Yeni Görüntüler



Firefox açık kaynak kodlu bir ağ tarayıcısıdır. Mozilla tarafından geliştirilen Firefox'u indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Geliştirilmeye devam edilen Firefox 4 hem görsel hem de teknolojik olarak değişiyor. Geliştiricisi Mozilla yeni Firefox ile yeni bir motor, daha az bellek tüketimi ve yeni özellikler vaat ediyor. Firefox tasarımcılarından Stephen Horlander'ın en son sürüm için teklif ettiği yeni tasarımlar da dikkat çekiyor.



Google Chrome gibi temiz bir görüntüye doğru giden Firefox, bunların yanında seklemelerin görev çubuğunun üzerinde olması ve menü çubuğunun çıkartılıp tek bir tuş altına yerleştirilmesi gibi benzerlikleri ile dikkat çekiyor. Firefox 4'ün tasarımında Win7 ve Office 2010 benzerlikleri görmek mümkün. Ayrıca:
  • Chrome'un beta sürümlerindeki gibi gizli http:// dikkat çekiyor.
  • Yeni bir dosya indirme yöneticisine kavuşuyor.
  • Şifre ekranı değişiyor.
  • İndirme yöneticisi adres çubuğunun yanında bir tuş olarak bulunuyor.
Elbette tüm bu söylenenlerin yeni sürümde yer alıp almayacağını bilmenin en iyi yolu bekleyip görmektir.

Çok Yaşa Bollywood


Karınca gibi çalışkan bir cemiyet yararlısı için mutluluk nedir? Bu sorunun cevabını az önce buldum. Menşei Bollywood olan Indian Superman isimli filmden bir kesit izledim ve anlamsızca mutlu oldum. İçime huzur doğdu, galiba ölmeden önce görmem gerekenlerden birini daha gördüm. Süper kahramanlar ile halkın harmanlanıp hep beraber dans etmesi çaldı gönlümü. Çok yaşa Bollywood :)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı



Başbuğ Atatürk tarafından çocuklara hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Cahar Dudayev (15 Nisan 1944 – 21 Nisan 1996)


Şehadetinin 14. yılında Cahar Dudayev'i saygı ve minnet ile anıyoruz. Ruhun şad, mekanın cennet olsun büyük insan.

Kıbrıs Türkü Gerçeği Gördü: Tebrikler Derviş Eroğlu



Kıbrıs Türkü gerçeği gördü ve Rum yanlısı, teslimiyetçi Talat'ı ilk turda sandığa gömdü. Rum yanlısı CTP'nin mitinglerinde açılan tek bir Türk bayrağı vardı. UBP ise arabalarında asılı Türk bayraklarıyla nasıl bir parti olduğunu herkese gösterdi. Derviş Eroğlu'nu yürekten kutluyoruz.

Donuk suratlı ve içlerinde ihanetin ateşini taşıyan kişiler bir bir Türk'ün gündeminden silinecektir. KKTC bunun somut göstergesidir. KKTC'nin kaderini Türkiye belirler. Eroğlu Türkiye yanlısı tutumla, Atatürk'ün milliyetçilik ilkesiyle Türkiye'ye bağlıdır. Umarım KKTC'nin Türkiye'ye katılma referandumunu göreceğimiz günler gelecektir.

Arslanbek Sultanbekov - Nogay El



Arslanbek Sultanbekov, piyasadaki Nogay Dombra ezgisinin en iyi yorumlarından ve Nogay halk ozanıdır. Nogay El, albümün en dinlenesi parçalarından. Keyifli dinlemeler.

Milli Modern Piyade Tüfeğimiz Kullanıma Hazır



Atış denemelerinde üstün başarı elde ettiği görülen milli piyade tüfeğimiz önümüzdeki yıllarda askerimizin ellerinde görülmeye başlayacak. Milli modern piyade tüfeğimizin "Tasarım ve Geliştirme" sözleşmesi SSM ile MKEK, altı yüklenici sözleşmesi ise MKEK ile Kale Kalıp arasında imzalandı. TSK'nın standart olarak kullandığı G3'ün yerini alması beklenen HK 416 Türkiye'nin ilk ulusal tüfeğidir. Terör örgütlerinin yaygın olarak kullandığı AK-47'ye de büyük üstünlük sağlacağı öngörülüyor. HK 416 2,6 kg ağırlığa sahip ve 7,62 mm NATO mühimmatı kullanıyor. Etkili menzili silahın versiyonunun namlu uzunluğuna göre 200-750 metredir. Tüfek modüler bir kundağa entegre edilmiş kızak sisteme sahiptir.